ATT ÄNTLIGEN HA EN MYSIG UTEPLATS

0
1066
uteplats

Innehåller annonslänkar

GÖR OM OCH GÖR RÄTT

När jag separerade fick jag med mig det ena paret utemöbler och dem har jag varit nöjd med. Problemet är bara att de måste underhållas och det är jag varken bra på eller intresserad av. Kudos till alla er som orkar hålla på, jag är tyvärr inte en av er.

Kommer ni ihåg hur det såg ut innan? Det kändes lite trångt och dynorna var ganska förstörda efter att ha legat ute i regn och rusk av och till. Men de dög så länge och jag gillar det vita, det piggar upp. Men vitt är ingen bra färg på dynor på utemöbler, speciellt inte när både min katt och även katter från området ibland får för sig att det är en perfekt sovplats.

Så jag sålde möblerna och en Nespressomaskin jag ändå inte använde och köpte nya möbler, en matta och bord. Jag blev helnöjd och nu njuter jag av uteplatsen till fullo.

Så här såg det ut innan.

 

uteplats uteplats

 

Här har jag tömt och sopat rent inför kommande möblemang. Då ser det inte mycket ut för värden men det funkade medan jag väntade på mina möbler.

 

uteplats uteplats

 

ORDNAD UTEPLATS

Så här blev slutresultatet, ja än så länge iaf, det kanske faller bort något eller tillkommer något men det blir inga stora saker. Jag skulle vilja ha upp mitt parasoll för här blir supervarmt när solen ligger på, speciellt om det inte blåser.

Soffan är från Jysk och borden och mattan från Rusta. Den stora lyktan/lampan köpte jag på Clas Ohlsson förra året och det är en solsellslampa. Fungerar riktigt bra och lyser fint på kvällarna.

Bland mina krukor har jag Penséer, Stjärnöga (som just nu inte vill blomma av någon anledning), Pelargonier och en ros som sett sina bättre dagar. Sen är det lite pryglar från här och var som jag tyckte passade bra ihop. Grillen har jag köpt på blocket men liknande finns på bla NetonNet. OM än i både modernare och dyrare versioner.

De flesta plantor är från Plantagen och krukorna är blandad kompott från Hornbach, Plantagen och H&M.

Den lilla vagnen köpte jag på IKEA för att ha inomhus men fick inte plats för den så då får den stå ute och där har jag ställt lite glas, sololja, ansiktsvatten m.m

 

uteplats uteplats

 

MYSIGA SOMMARKVÄLLAR

På kvällen ser det ut så här, otroligt mysigt och härligt att sitta. Jag har några Enjoy Candles som ser ut som riktiga ljus och en ljusslinga från GranitKuddar och filtar från H&M.

Visst blev det stor skillnad? Jag är hur som helst väldigt nöjd och den andra dagen somnade jag förnöjt i soffan i eftermiddagssolen. Här är sol i princip hela dagen så det är perfekt. först fram mot 18 på eftermiddagen börjar planket skymma solen men då är det fortfarande sol på andra sidan uteplatsen där jag har mina små odlingar. Som inte går så bra i år. Kanske planterade ut dem för tidigt. Jag har iaf fått några jordgubbar och jag försöker norpa dem innan fåglarna eller om det är sniglar är där och smaskar.

Så så här ser det ut nu och här ska jag njuta heeeela sommaren. Underbart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here