ATT VISA MER AV UTEPLATSEN

0
1135
uteplatsen

 

DET VÄXER SÅ DET KNAKAR

Jag älskar min uteplats, där kan jag tillbringa många timmar och njuta av sol och mina vackra blommor. Det är lätt att glömma bort hur det såg ut från början, då blommorna var nya och inte så stora. Men som den fotonörd jag är så har jag som tur var dokumenterat några av blommorna i alla fall.

Vi tittar lite:

 

uteplatsen

 

EN LITEN SAMLING PENSÉER.

Jag köpte några få blåa Penséer och planterade i en trälåda. Runt omkring placerade jag Pelargoner och Stjärnöga.

 

 

Och nu ser det ut så här, trälådan fullkomligt svämma över av perserna. De rosa pelargonerna blommar fortfarande men de vita har blommat över och är nu på gång med nya knoppar.

 

 

Blomlådan fyllde jag med stora penséer och även de har växt så det knackar. Blomlådan fullkomligt svämmar över av penséer i lila, vitt och rosa/vinrött. Det är magiskt.

 

 

POTATISODLINGEN

Jag köpte en vanlig svart hink, gjorde några hål i botten, fyllde upp med jord. Och nu har den verkligen tagit sig, på bara några dagar har bladen tagit över hela krukan. Jag glömde dock att kupera potatisen när de de första bladen kom upp så vi får väl se om det blir några potatisar.

 

 

ÄLSKADE PION

Jag älskar pioner men jag vet att det kan vara svårt att få dem att blomma första året. Min planta hade fem knoppar och nu har två av dem slagit ut i full prakt. älskar dem. Tyvärr förstörs de ganska snabbt om det kommer ett störtregn men jag får njuta så lämna jag kan.

 

 

JORDGUBBSPLANTAN

Den kunde ha vuxit mer och jag funderar på att arrangera om lite på uteplatsen så att de får mer sol. Kanske en stötte kruka. Det har blivit några fina röda gubbar men tvär har något djur smaskat på de flesta av dem. Om det är fåglar eller sniglar har jag ingen aning om. Men den växer, det gör den.

 

 

BLANDAT GRÖNT OCH GOTT.

I min stora kruka har jag planterat buxbom med hopp om att de till slut ska täcka krukan och ge mig lite vintergrönt året om. Solrosen verkar lite ledsen, jag knipsade av huvudblomman som skrumpnat ihop men de andra blommorna verkar inte ta sig så bra ;.(

Här kommer snart stjärnorna snart explodera, de har vart tråkiga och blomlös nu ett tag men jag ser att det har kommit massor av knoppar så snart så.

Och till sist min härliga murgröna som gör att uteplatsen känna extra grön och inbjudande.. Jag har även något slags träd som är planterat i den stora krukan som jag placerat buxbomen i. Vet inte vad det heter men den ger minskad insyn och extra grönt.

Det är kul att följa blommornas framfart eller missöden, då lär jag mig till nästa år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here