GLAD MIDSOMMAR FINA LÄSARE

0
1307
midsommar

 

MIDSOMMARAFTON 2020

Så blev det midsommarafton ändå. Efter en osäker vår så kändes midsommar oerhört långt borta men vi har tagit oss genom den här förskräckliga våren. Det är inte över än, inte på långa vägar men idag firar i alla fall jag sommaren och midsommar.

Det blir en liten. intim midsommarsupé med min fina vän My. Lite nypotatis, lite sill, västerbottenpaj, gräddfil med gräslök och jordgubbar med grädde. Det blir en helt vit midsommar, inte en droppe alkohol utan vi skålar i Coca-Cola och njuter av det.

Nu på morgonen ska jag iväg och handla det sista till middagen. Sillen, senaps och kräftsill, nypotatis, jordgubbar och Västerbottenpaj. Och förhoppningsvis plocka en yvig midsommarbukett utmed vägkanten där det växer vallmo och andra vackra blommor.

 

midsommar

 

MIDSOMMARAFTON – EN DAG ATT FÅ LOV ATT GLÄDJAS LITE

Vaknade av regn i morse vid sju-åtta och öppnade fönstret för att höra det sköna sommarregnet smattra mot den varma asfalten. Det var på något sätt efterlängtat för det har varit väldigt torrt senaste tiden. Och lagom till jag gick upp lös solen och som det ser ut nu kommer det inte mer regn idag. Däremot ska det regna hela helgen och det är bra för bönder, skog, mark och för mina blommor och odlingar. Och efter regn kommer solsken.

Jag önskar er alla en fantastisk midsommar och jag hoppas att ni njuter av god mat i ett mindre sällskap och fortfarande håller på den sociala distanseringen.

GLAD MIDSOMMAR!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here