LJUVLIGA SOMMARDAGAR PÅ STRANDEN

0
621
STRANDEN

 Innehåller adlinks från Lyko.se

STRANDEN I LOMMA – MITT SMULTRONSTÄLLE

Äntligen kom den riktiga värmen och jag kunde återvända till mitt smultronställe, min harmoniska plats, stranden. Den plats där jag kan koppla av, släppa på mycket av min oro och slappna av totalt. Än så länge är det inte så mycket folk på stranden men det var ändå en del diskussioner om tvåmetersavståndet. Kan bara tänka mig hur kaosartat det kommer bli i sommar.

Men jag, jag njöt. Plockade fram min medhavda sallad, hemmabryggt kaffe och en flaska iskallt vatten. En picknickfilt, en handduk och en huvudkudde och bekvämligheten infann sig. Att sen kunna sitta och titta ut över Öresund, se Öresundsbron och Turning Torso där bort i Malmö, På andra sidan Lommabukten syns det nu nedlagda kärnkraftsverket Barsebäck. Och rakt fram underbart härligt blått vatten.

 

stranden

 

Lomma (vid T-bryggan) är min favorit när det kommer till stränder. Där kan man sitta på gräset, luta sig mot en stenmur och bara slappna av. När det är dags för att bada går jag enkelt ut på bryggan och får genast vatten ända till knäna. Ja för det är väl den enda nackdelen med Lomma, det är otroligt långgrunt. Men med bryggan så slipper jag iaf den lände delen av vandrande genom ankelhögt vatten. Dessutom ligger stranden bara 10 min bort med bil så det är väldigt smidigt.

Jag var på stranden både tisdag och onsdag och badade båda gångerna. Det var inte speciellt varmt i vattnet, ca 16-17 grader på tisdagen och 17-18 grader på onsdagen men det var underbart ändå. Jag har även blivit mycket mindre harig och kastar mig ganska snabbt ner i vattnet.

 

Lomma

 

STRANDEN – DÄR SJÄLEN OCH KROPPEN FÅR RO

Här kan jag andas, lyssna på havets lugnande brus, njuta av solens värmande strålar och den ljumna vinden. Jag sitter oftast bland pensionärerna (hur det blir i år vet jag inte men 70+arna är definitivt inte hemmasittande när solen skiner). Varför? Dels för att jag inte är så förtjust i sand och den bästa platsen enligt mig är just där många äldre hänger. Dels för att stämningen är så härlig, folk pratar med varandra, frågar hur man mår, ger en komplimanger för en ny bikini, hjälper till att passa saker osv. Det är helt enkelt förbenat trevligt.

Häromdagen slog jag till och köpte lite hederlig gammal sololja till kroppen. Det var billigt på LYKO så jag passade på.

 

sololja

 

HAWAIIAN Tropic Protectiv SPF 8

Sololja med solskyddfaktor. Denna förpackning innehåller bara 100 ml så jag tänkte att den var värd att testa. Ska försöka hitta någon solkräm med 4 eller 6 SPF också men inte hittat någon prisvärd än. Denna hittade jag på LYKO.se till extrapris 69 kr (orginalpris 85 kr). Ni hittar den HÄR.

sololja

HAWAIIAN Tropic Tanning oil

Sololja utan SPF, till senare i sommar när huden är solvan och riktigt brun. Känns lite 80-tal men jag gillar doften och känslan. Kostade 99 kr på LYKO.se. Ni hittar den HÄR.

Annars gillar jag Piz Buin väldigt mycket men den verkar vara omåttligt populär och slut på många ställen. Får sätta bevakning på den så att jag kan få tag i en flaska med medellångt solskydd sen, älskar doften, påminner mig så mycket om utlandssemester.

Idag blir det dock inte stranden, det blåser och är inte så varmt. Förutom på min uteplats (som ni ska få se senare) där det blir hett som i en gryta. På gott och ont. Där tänker jag spendera eftermiddagen och lapa i mig så mycket sol det bara går till nästa värmebölja.

Hoppas ni har det fint där ni är och att ni också har fått njuta av solen!

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here