MIDSOMMAR 2020 – CORONAÅRET

0
1012
midsommar

 

LUGN OCH SKÖN MIDSOMMAR

Hade ni en fin midsommar? Vaknar ni glada eller med ångest idag? Midsommar är en sån där högtid som lätt spårar ut och nu när restriktionerna släppts en hel del kan jag tänka mig att det blev en hel del festande på sina håll. Äntligen får vi lov att röra oss fritt (friare) liksom. Hoppas bara att det inte leder till en ökning av Coronafall. Faran är ju definitivt inte över.

Jag hade en väldigt lugn och fin midsommar. Jag handlade min mat i näst intill folktomma affärer, perfekt, det borde jag göra varje år. På Fiskboden i Lomma brukar det vara enormt mycket folk inför alla högtider där sill förekommer men igår var vi endast tre i butiken och jag fick tag i den enda sill jag inte klarar mig utan på midsommar (inte påsk eller jul heller för den delen), Kräftsill. Den är magisk. Men jag rekommenderar att köpa den i en fiskbutik, det rekommenderar jag iofs när det kommer till alla sillar. Mycket godare än på burk.

 

midsommar

 

Sen åkte jag vidare till Lomma centrum där jag gick till Ali’s frukt och grönt. Där kan man gå och titta på växter, blommor osv länge, länge. Jag köpte fina små nypotatisar, en ask jordgubbar och dill. Lite som att gå till Möllevångstorget när det är torghandel men koncentrerat till en enda stor affär. Här hittar man härlig frukt, grönsaker, ägg, plantor, blommor och mer därtill. Rekommenderar!

På Coop var det också lugnt och det fick fort att handla. Sen hem för att svettas i en stekande solen ett par timmar. Puh, min uteplats blir som en gryta när solen står på.

Vid fem kom My och vi gjorde iordning maten, pratade och åt sen i lite omgångar och avslutade med jordgubbar med grädde och socker. Så som Mys mormor och även min mamma brukade servera dem. Och det göttigaste är när jordgubbarna är uppätna och det finns lite grädde och socker kvar i botten. Det är sommar för mig. Får hoppas att priset på jordgubbar går ner för de var inte billiga, 65 kr för en ask. Då ska jag frossa i jordgubbar fler gånger i sommar.

 

midsommar

 

Vi satt ute och lyssnade på de olika festerna som pågick på gårdarna omkring mig medans vi drack alkoholfri cider och njöt av sommarkvällen. Och när hon lämnade var vi båda mätta och nöjda med vår lilla midsommarafton. Jag var uppe nån timme till men gick och la mig innan midnatt och sov gott hela natten. Och så skönt att vakna upp helt fräsch och inte ett dugg bakfull dagen efter. Jag gjorde iordning en god kopp kaffe och satte mig utomhus vid åtta på morgonen och tittade lite på nyheter och noterade skillnaden i ljud från gårdagskvällen. Nu är det väldigt lugnt och tyst, på sin höjd hörs några barn.

Och nu väntar jag på att regnet ska komma, det välbehövliga regnet. Våra åkrar, skog och mark behöver det. Enligt någon vädersida ska det regna av och till i tre dagar, en annan säger två dagar. Men sen kommer sommarvärmen och solen tillbaka med full kraft och det kan bli upp mot 27 grader nästa vecka, då är det jag som bor på stranden från tidig morgon till sen eftermiddag (tills det blivit skugga på min uteplats).

 

 

Men idag sitter jag ute så länge det går och sen blir det soffhäng och Netflix eller SVT.play för hela slanten. Och överbliven midsommarmat, nypotatis kokt i dill med mycket salt och sen smör på det. Mums, älskar nypotatis, kanske något av det godaste som finns.

Ha en fin midsommardag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here