NORMALA MÄNNISKOR – BÄST PÅ TV JUST NU

0
990
normala människor

DEN FÖRSTA KÄRLEKEN

Jag såg ett tips någonstans om denna serie som ni hittar på svtplay.se. Normala människor. Ingen jättespännande titel men oj vilken serie. Jag grät, fick ont i magen, kände oändlig glädje, hamnade mellan hopp och förtvivlan men det är något av det bästa jag sett. Jag ska se om den om några dagar, det är så jag gör när jag hittar en riktigt bra serie. Och den här är riktigt bra. Det är som tusen knivar som skär genom huden, smärtat i bröstet när missförstånd får oanade konsekvenser, en oändlig vänskap, en kärlek som alltid finns där även då den inte får finnas eller utövas. Det är en serie där man tappar andan av det vackra språket, vyerna, ångesten och en slags kärlek jag hoppas att vi alla någonsin fått erfara.

Beskrivning från Bokus (adlink):

”Connell och Marianne växer upp i samma småstad. Han är en populär fotbollskille, hon rik men ensam. De börjar prata, snart ligger de med varandra, kort därefter gör de slut. Så fortsätter det, hela vägen till universitetet i Dublin. Där är rollerna plötsligt omvända: Marianne omges av människor som vill vara henne nära medan Connell sluter sig inåt. Rooney skildrar livet som det levs just nu. ”Normala människor” är en roman om kärlek, klass och makt, och om hur en person kan förändra en annan människas liv.”

 

normala människor

 

Jag ska definitivt köpa boken och jag hittade den precis på Bokus för 99 kr och det här är en sådan bok jag misstänker at jag kommer läsa sönder, blöta ner med tårar, lämna kaffefläckar på och saltstänk från havet när jag i timmar kommer ligga och läsa om Marianne och Connellt, Boken heter Normala människor av Sally Rooney om ni vill ha den på svenska och föredrar ni den engelska versionen, som heter Normal People, kostar den 113 kronor (100 kr rabatt just nu)och även den finns på Bokus.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here