Påsk, sol och lite socialt umgänge

0
501

NÄR SOLEN TITTAR FRAM I PÅSK

Hur har ni där ute i lagom avstånd från andra människor? Jag har faktiskt vågat mig ut lite mer nu i påsk och inte minst sen Skåne släppte siffror på hur många smittade det fanns i varje kommun. I vår kommun är det färre än tio. Då tycker jag det kan vara helt ok att gå en runda i solen även om det är folk ute. Nu är min lilla by och området jag bor i inte direkt någon myriad av människor men man träffar folk lite då och då.

Men en undrar ju hur länge det ska hålla på, det gör en ju. Peaken här i Skåne beräknas till slutet v maj-början av juni, så det är ett tag kvar. Vi har också varit väldigt förskonade än så länge. Men det är väl bara en tidsfråga.

Jag sysselsätter mig med nyheter, dagliga presskonferenser (MSB, Cumo i New York och Trump), har städat hela min uteplats och planterat blommor och lite grönsaker. Det är skönt när vädret tillåter en att pyssla ute ytan att frysa ihjäl. Tycker generellt att Påsk i Sverige brukar vara lika med bra väder (beroende på när den inträffar)

SVERIGE, SVERIGE, ÄLSKADE LAND

Jag är iaf väldigt tacksam att vi bor i ett land utan allt för strikta restriktioner, folk är i mångt och mycket duktiga på att följa de rekommendationer som finns så då behövs det inga ”hårda” lagar. Jag ror att vi mår väldigt mycket bättre psykiskt av hur vi som land har hanterat detta än de länder som har total lockdown. Å andra sidan har vi inte haft det kaos som tex Italien, Spanien, Frankrike och New York tampas med.

Hoppas i alla fall att ni mår ok där ute i stugorna och vill ni skriva en rad så gör det. Under tiden kan ni ”roa” er med mina påskbilder.

Hälsningar på säkert avstäng från mig!

PS. Borde jag starta en vår/sommarblogg vid sidan av julbloggen så att det inte blir så ihopbandat? Hade helst velat ha julbloggen helt ägnad åt jul men nu vill jag skriva av mig, fotografera och socialisera. Vad tycker ni?

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here